News

TotalEnergies in prihodnost Bioenergije

TotalEnergies poudarja svojo zavezo, da bo vodilni akter pri energetskem prehodu in da bo do leta 2050 kontinuirano dosegal ogljično nevtralnost.

Z namenom, da lahko zadovolji potrebe naraščajočega svetovnega povpraševanja po energiji in hkrati zmanjšuje izpuste toplogrednih plinov, TotalEnergies v sodelovanju s partnerji in skupnostjo razvija celostno in uravnoteženo več energetsko strategijo. Naš skupni  cilj je doseči ogljično nevtralnost do leta 2050.
Bioenergija je obnovljivi viri z nizkimi emisijami ogljika, zato imajo ključno vlogo pri zmanjševanju emisij, še posebej v prometu. Bioenergije sledijo naši vizijo, da postanemo odgovoren energetski velikan. 
Kot pionir na področju biogoriv že več kot 20 let in kot proizvajalec bioplastike imamo pomembno vlogo v prihodnosti sektorja bioenergij ter pri razvoju vseh poti za pretvorbo biomase.

La Mède biorefinery, jedno od prvih mjesta koje je prešlo na nove boje TotalEnergies

TotalEnergies  prepoznava bioenergije kot ključno rešitev za zmanjšanje ogljičnega odtisa in zagotavljanje čistejših virov energije. Naša  prizadevanja se osredotočajo na biogoriva, bioplin in bioplastiko, ki jih proizvajajo iz obnovljivih virov, kot so biomasa, odpadki in mikroalge. 

Biomasa zajema vse organsko gradivo, pridobljeno iz rastlin, živali in mikrobov. Lahko se lahko pretvori v biogoriva in bioplastiko ter tako pomaga pri reševanju treh velikih izzivov.

  1. Zagotavljanje energetske potrebe naraščajočega prebivalstva. 
  2. Omejevanje globalnega segrevanja . 
  3. Prilagajanje spreminjajočim se pričakovanjem kupcem  in družbe. 

Razvoj biogoriv je osredotočen na napredna biogoriva, ki lahko bistveno zmanjšajo emisije toplogrednih plinov. Podjetje sodeluje z različnimi partnerji, vključno z raziskovalnimi inštituti, univerzami in industrijskimi partnerji, da bi premagalo tehnološke izzive in pospešilo komercializacijo novih tehnologij. Prizadevamo si tudi za razvoj bioplastike kot alternative običajni plastiki, kar bi zmanjšalo odvisnost od fosilnih goriv.

Eden ključnih ciljev je tudi širitev obsega proizvodnje biometana. Biometan, pridobljen iz organskih odpadkov, predstavlja učinkovit način za zmanjšanje emisij v sektorju transporta in lahko služi kot trajnostni vir energije za tovorna vozila in industrijo.

Poleg razvoja novih tehnologij se TotalEnergies osredotoča tudi na vključevanje trajnostnih praks in krožnega gospodarstva v svoje dejavnosti, da bi zmanjšali okoljski vpliv in maksimizirali izkoristek surovin.

Za več informacij o njihovih prizadevanjih na področju bioenergij si oglejte:  
TotalEnergies.com