Skip to content

22/01/2024 News

Sončna energija: TotalEnergies v letu 2023 med vodilnimi v svetu

Sončna energija: TotalEnergies v letu 2023 med vodilnimi v svetu

S portfeljem, ki ima skupno zmogljivostjo 41,3 gigavatov (GW) v letu 2023, od tega 12 GW, ki že obratujejo, je TotalEnergies vodilni igralec na trgu sončne energije.

Raziskovalno svetovalno podjetje Mercon v svojem zadnjem poročilu potrjuje naš vodilni položaj in poudarja obseg in raznolikost projektov TotalEnergies po vsem svetu.

TotalEnergies že več let intenzivno vlaga v sončno energijo, z deleži v večjih projektih po vsem svetu, vključno z 800-MW sončno elektrarno Al Kharsaah v Katarju.  
Družba letno nameni 5 milijard dolarjev za razvoj obnovljivih in nizkoogljičnih energij ter spodbuja globalna zavezništva s ključnimi akterji, kot so Adani Green Energy Ltd. v Indiji, Casa dos Ventos Energias Renováveis v Braziliji in Clearway Energy Group v ZDA, da bi pospešili prehod na trajnostno energijo.  

Sončna energija: TotalEnergies v letu 2023 med vodilnimi v svetu

Po Merconovem poročilu TotalEnergies s skupno zmogljivostjo 41,3 GW izstopa kot vodilni v svetu pri razvoju solarnih fotovoltaičnih sistemov (PV), upoštevajoč projekte, ki so že v pogonu, projekte v gradnji in nagrajene projekte, ki so bili sklenjeni v skladu s pogodbo o nakupu električne energije (ang. Power Purchase Agreement, PPA).
Projekti sončne energije so le eden od mnogih načinov, s katerimi TotalEnergies izvršuje svoj energetski prehod. Družba še naprej išče priložnosti za nadaljnjo utrditev svoje vloge vodilnega svetovnega proizvajalca sončne energije.
TotalEnergies načrtuje nadaljevati s širitvijo svoje dejavnosti proizvodnje električne energije, s ciljem potrojiti svojo proizvodnjo električne energije s 33 TWh na več 100 TWh do leta 2030.
Preberite Merconovo študijo o vodilnih v svetu pri razvoju velikih solarnih fotovoltaičnih sistemov