Skip to content

TotalEnergies: ekskluzivni partner Peugeota

Total quartz za Peugeot

20 LET PARTNERSTVA

9. marca 2015 sta PEUGEOT in TotalEnergies na slavni aveniji Peugeot na Elizejskih poljanah v Parizu praznovala dvajseto obletnico partnerstva. Maxime Picat, direktor znamke Peugeot, in Philippe Charleux, direktor podjetja Total Lubrifiants, sta se ob tej priložnosti zahvalila ekipam obeh mednarodnih skupin, ki so krepile in izboljševale njihov odnos že od leta 1995.

PEUGEOT in TotalEnergies sodelujeta že 20 let ter prispevata k raziskavam, standardom, delovanju in učinkovitosti goriv, odlikujeta pa se tudi po skupinskem delu in skupnih izkušnjah.

 

TotalEnergies Peugeot

To partnerstvo je dejavno na štirih glavnih področjih:

1/ Pri raziskavah in razvoju:

če govorimo o novih mazivih za motorje in menjalnike, je TotalEnergies pomembno prispeval k zniževanju SSL-a (SSL: skupni strošek lastništva), izpustov CO2 in porabe goriva, za več kot 7 %.

TotalEnergies in PEUGEOT sta šla leta 2013 še dlje. Takrat sta svoje raziskovalne programe popeljala naprej, ko sta se lotila novega in inovativnega projekta, ki je bil zasnovan, da bi prihodnjim rodovom omogočal mobilnost, ki je energetsko učinkovita (varčna poraba goriva) in zabavna (zabava in čustva). Cilj je bil zasnovati tehnološki prototip, s katerim bi bila vožnja resnično zabavna (8 sekund za pospešek z 0 na 100 km/h) in bi imel nizke izpuste CO2 (46 g/km). Ta tehnološki prototip, poimenovan 208 HYbrid FE, je predstavil najnovejše inovacije Pegueota in TotalEnergies na področju goriva, maziv, povečane aerodinamike in lažjega pogona. Tako sta se obe podjetji zavezali, da bosta poskrbeli za najučinkovitejše delovanje pogona in optimizacijo njegove zaščite. Z uporabo TotalEnergies maziv v vašem vozilu Peugeot prispevate k podaljševanju življenjske dobe njegovega motorja in boljšemu delovanju, hkrati pa zmanjšate onesnažujoče izpuste plinov.

2/ Pri prvi opremi ima TotalEnergies v PSA največji delež z 80 %.

3/ Pri poprodaji, kjer je imel TotalEnergies skoraj 70% tržni delež pri prodaji maziv v Peugeotovi mreži po vsem svetu.

4/ Pri motošportih, kjer je ekipa PEUGEOT TotalEnergies dosegla velike uspehe v dirkah relikrosa in pri vzdržljivostnih preizkušnjah:

  • Od leta 1995 do 2005 na velikih nagradah Formule 1 in na svetovnem reli prvenstvu, na katerem je 206 WRC dosegel 25 zmag, 3 nazive konstruktorskega prvaka in 2 naziva svetovnega prvaka med vozniki (z Marcusom Grönholmom v letih 2000 in 2002).
  • Od leta 2007 do 2011, med preizkušnjo 24 ur Le Mansa, kjer so člani ekipe Peugeot TotalEnergies leta 2009 osvojili prvo in drugo mesto.
  • Leta 2013 sta Peugeot in TotalEnergies združila moči za slavno dirko Pikes Peak International Hill Climb (ZDA) s Sébastienom Loebom in vozilom 208 T16 Pikes Peak.
  • Leta 2015 je ekipa Peugeot TotalEnergies sodelovala na reliju Rally z avtomobilom 2008 PEUGEOT DKR.
  • Od leta 2013 je TotalEnergies partner PEUGEOTA na Reli akademiji PEUGEOT v evropskem reli prvenstvu s PEUGEOTOM 208 T16.

PSA nagrada dobavitelju za Total Lubrifiants

Med 10. podelitvijo nagrad dobaviteljem PSA Supplier Awards junija 2014 je PSA pohvalil 18 izmed svojih 1436 dobaviteljev za njihovo predanost skupini PSA ter za kakovost njihovih izdelkov in storitev. In podjetje Total Lubrifiants je bilo eno od dobitnikov nagrad! Družba je prejela posebno nagrado žirije »kot priznanje za zgodovinsko partnerstvo, ki se je začelo pred 45 leti,« z besedami Yannicka Bézarda, direktorja nabave pri PSA. Predsednik uprave Carlos Tavares je poudaril »velik trud TotalEnergies pri razvoju maziv za varčno porabo goriva, ki so pripomogla k temu, da v zadnjih 10 letih avtomobili porabijo za dobrih 5 % manj goriva.« V svojem govoru več kot 400 sodelujočim je Phi­lippe Charleux, direktor Total Lu­brifiants, pozdravil uspeh tega dolgoletnega partnerstva in sposobnost obeh družb pri grajenju skupnih poti na številnih področjih, od razvoja in raziskav do izdelave originalnih delov, poprodaje in celo športa.

Peugeot in TotalEnergies – Nova pot v prihodnost

Odkrijte, kako sodelujemo z roko v roki