Skip to content

Katera olja so primerna za hibridna vozila?

Katera olja so primerna za hibridna vozila?

Hibridna vozila so vse bolj prisotna v avtomobilski industriji in združujejo  prednosti tradicionalnih vozil z notranjim izgorevanjem in električnih vozil (EV). Ti avtomobili delujejo z združevanjem elektromotorjev z baterijskim napajanjem ter motorjev z notranjim izgorevanjem, kar omogoča bolj učinkovito in okolju prijazno vožnjo.

Prednosti hibridnih vozil so njihova sposobnost zmanjšanja emisij toplogrednih plinov in manjša poraba goriva v primerjavi s klasičnimi vozili. Z uporabo elektromotorjev pri nizkih hitrostih in vožnjo z nizko obremenitvijo se poraba goriva zmanjšuje, kar prispeva k manjšemu ogljičnemu odtisu.

Prva hibridna vozila so bila razvita leta 1899. Hibridni avtomobili so znani po regenerativnem zaviranju, kar pomeni, da med zaviranjem ustvarjajo, kar izboljša njihovo učinkovitost. Hibridni sistemi se uporabljajo tudi na dirkah, kjer povečajo moč in učinkovitost. Ker hibridni avtomobili pri nizki hitrosti delujejo na električni pogon, so tišji in imajo zato običajno tudi možnost izklopa, ko se ustavijo, da tako prihranijo gorivo.
Poleg tega hibridna vozila omogočajo boljšo okoljsko ozaveščenost brez da bi to vplivalo na doseg ali zmogljivost.Preklapljanje med električnim in bencinskim pogonom omogoča večjo prilagodljivost voznikom, ki lahko izkoristijo električni način vožnje za kratke poti v mestu in bencinski način za dolge poti.

Pri hibridnih vozilih obstaja en pomemben vidik, ki je nujen za učinkovito delovanje  vozil: pravilna uporaba motornih olj, saj hibridna vozila kljub temu potrebujejo posebej zasnovana motorna olja.

Uporaba pravilnega motornega olja je torej ključnega pomena za zmanjšanje trenja, preprečevanje obrabe in zagotavljanje optimalnega delovanja teh komponent.

Poleg tega lahko ustrezno motorno olje prispeva k večji učinkovitosti in podaljšanju življenjske dobe električnega vozila. Zmanjšanje trenja zmanjšuje izgube energije, kar lahko poveča doseg vozila. Prav tako lahko ustrezno mazanje podaljša življenjsko dobo prestavnih sistemov in diferencialov, kar zmanjšuje potrebo po vzdrževanju in popravilih.

izaberite pravo motorno olje za vas hibrid

Pri TotalEnergies smo zato razvili posebno linijo izdelkov Quartz 9000 Xtra, in Quartz Ineo Xtra, ki zagotavlja boljšo zaščito motorja, stabilnost brez primere, nižjo porabo goriva in zmanjšanje emisije CO2. 

Quartz Xtra je nova vrhunska serija, zasnovana za najnovejše zmanjšane in hibridne motorje.
Quartz Xtra uporablja inovativno tehnologijo Eco-Science. Motorna olja Quartz Xtra s tehnologijo Eco-Science ne le odstranjujejo nečistoče in ščitijo motorje, temveč zagotavljajo tudi dodatne prednosti, kot je znatna ekonomičnost porabe goriva in optimalna nega motorja za največjo učinkovitost.

Serija Quartz Xtra se odlikuje po fluidnosti in izjemni ekonomičnosti porabe goriva,
zaradi česar je še posebej primerna za najnovejše motorje, zlasti hibridnih vozil. Pred svojim časom z inteligentnim dizajnom. S popolnoma novo serijo Quartz Xtra želi TotalEnergies Lubrifiants zmanjšati uporabo plastike z uporabo boljših alternativ, kar pomeni reciklirano vsebino in plastiko, ki jo je mogoče reciklirati. Seriji Quartz Ineo Xtra in Quartz 9000 Xtra, izdelani v Evropi, uvajata inovativno embalažo, zasnovano iz 50 % reciklirane plastike.

  • Quartz Xtra gre še korak dlje v ekonomičnosti porabe goriva.
  • Quartz Xtra, odlična rešitev za hibridne motorje.

S pravilno uporabo motornih olj, se podaljša življenjska doba vozila in zagotovi optimalna učinkovitost, kar prispeva k bolj trajnostni in zanesljivi mobilnosti v prihodnosti.