Skip to content

Moto šport

Z natančnim inženiringom, obsežnimi raziskavami in tesnim partnerstvoma, pomagamo pri ustvarjanju svetovnih prvakov. Izredno zahtevna narava moto športa nudi mazivom TotalEnergies idealno okolje za načrtovanje in prikazovanje neprekosljive kakovosti naših izdelkov. Maziva dobavljamo ekipam formule 1, WRC ekipam in ekipam, ki se ukvarjajo s testiranjem vzdržljivost. Voznikom in ekipam omogočamo optimalno učinkovitost, zaščito in zanesljivost za njihove motorje.

TotalEnergies in motošport

TotalEnergies

Svetovno reli prvenstvo

TotalEnergies je ponosen, ker dobavlja visoko zmogljiva maziva podjetju Citroën in s tem podpira vozila pri rednem doseganju zmag na Svetovnih reli prvenstvih (WRC). Ekipa Citroën-TotalEnergies je v letu 2011 osvojila svoj sedmi naslov svetovnega prvaka v konkurenci proizvajalcev, medtem ko sta se Sébastien Loeb in Daniel Elena kot voznika okitila s svojim osmim zaporednim naslovom svetovnega prvaka. Nudimo motorna olja, olja za menjalnike in tekočine za hidravlične sisteme, poleg tega pa tudi strokovno podporno ekipo.

Naši inženirji se soočajo z izzivom razvoja maziv, ki lahko tvorijo plast olja debelo le nekaj mikronov, ki še vedno zmanjšuje trenje in omogoča popolno delovanje motorja. Naša ekipa pogosto analizira vzorce olja, da bi se prepričala, da avtomobili Citroën WRC DS3 od našega maziva dobijo kar največ, tudi če se nahajajo v neznosni vročini Cipra ali na ledenem mrazu Švedske. Ker je menjava motorja dovoljena samo na vsakem drugem reliju, je TotalEnergies dolžnost - ne glede na pogoje – dobavljati proizvode najvišje kakovosti, kar je ključnega pomena za uspeh ekipe Citroën-TotalEnergies.Izvedite več o TotalEnergies-u in WRC-ju

Reli Dakar

TotalEnergies je postal premium partner relija Dakar, legendarnega dogodka, ki se nahaja na vrhu športne piramide in ki je postal zares mednaroden.

Poleg oskrbe z gorivom, TotalEnergies zagotavlja tudi druge oblike podpore za to neverjetno športno avanturo obogateno z odkritji, srečanji in nepozabnimi situacijami.Izvedite več o TotalEnergies-u na reliju Dakar

ELF moto šport

Elf logo

 

Že od leta 1967 ELF izkazuje predanost in strast za moto šport. Blagovna znamka TotalEnergies že več desetletij vzdržuje tesne vezi z vodilnimi svetovnimi proizvajalci motorjev in menjalnikov. V raziskave in razvoj vlagamo kar največji trud, da bi za dirke zagotovili goriva in maziva, ki so v skladu s prednostno nalogo na tem področju: učinek!
Zahvaljujoč našemu partnerstvu z ekipami na dogodkih World Superbike, Moto GB, World Series by Renault in World Endurance, je ELF priznano ime na najprestižnejših tekmovanjih. Številne zmage s katerimi so se okitili vozniki, ki so tekmovali v naših barvah, so poskrbele, da so ELF-ovi izdelki vodilni v svetu moto športa.