Skip to content

11/04/2024 News

MotoGP: testno polje olj in maziv TotalEneregies

MotoGP: testno polje olj in maziv TotalEneregies

V nedavni oddaji podkasta Avtomat, ki jo bila podprta s strani TotalEnergies, se je David Urankar skupaj s Petrom Kavčičem, komentatorjem dirk MotoGP, urednikom portala Dober avto.si in motociklističnim novinarjem pogovarjal o novinarskem delu, ljubezni do motorjev, relijev in o izkušnjah na dirkah MotoGP. 

Vsebino podkasta lahko poslušate na naslednjem linku: LINK DO PODKASTA

MotoGP predstavlja testno polje za goriva in maziva, še posebej pa je zanimivo za kemike in inženirje v podjetju TotalEnergies, ker vsi proizvajalci ne uporabljajo istega goriva. Pri TotalEnergies smo zato razvili izdelke, ki so posebej prilagojeni posebnostim različnih motorjev. Kot pojasnjuje Romain Aubry, tehnični vodja v oddelku za tekmovanja: "Naša naloga je razumeti mehanske težave proizvajalcev, jih interpretirati in pretvoriti v kemične formule."

Prav tako je v mesecu marcu podjetje TotalEnergies  praznovalo 100-letnico obstoja. Ta pionirski duh je podjetje v tem času navdihnil z izjemnimi inovacijami in izdelki, ki so po učinkih najboljši za avtomobile, motorje in kmetijsko mehanizacijo. Več o razvoju in projektih lahko preberete tukaj; https://totalenergies.si/28-marec-1924-totalenergies-je-dopolnil-okroglih-100-let