Skip to content

25/06/2021 News

TotalEnergies obnavlja partnerstvo s skupino Stellantis

TotalEnergies in skupina Stellantis, ustanovljena januarja 2021 z združitvijo družb PSA in Fiat Chrysler Automobiles, obnavljata petletno partnerstvo za blagovne znamke Peugeot, Citroën in DS Automobiles, s širitvijo na znamki Opel in Vauxhall pa odpirata novo poglavje sodelovanja. Sporazum o globalnem sodelovanju zajema pet glavnih področij:

 • Okrepljeno sodelovanje na področju raziskav in razvoja s skupnimi cilji v smeri trajnostnega razvoja in inovacij, zlasti ko gre za nove oblike mobilnosti, goriv, maziv in tekočin z nizko vsebnostjo ogljika in izvora iz naravnih virov, posebej optimiziranih za nove motorje in njihove sestavne dele, vključno z baterijami.
 • Maziva za prvo polnjenje, ki jih TotalEnergies dobavlja tovarnam, ki po vsem svetu proizvajajo vozila omenjenih petih znamk skupine Stellantis.
 • Ekskluzivno priporočilo za maziva Quartz v pooblaščenih servisnih mrežah znamk Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel in Vauxhall v obdobju po nakupu in za redno vzdrževanje. Pooblaščeni serviserji imajo dostop do visokotehnoloških motornih olj TotalEnergies, posebej razvitih za motorje teh petih znamk vozil, ki zagotavljajo zmogljivost in zanesljivost delovanja ter ekonomičnost porabe goriva.
 • Avtomobilska tekmovanja, tehnično in športno sodelovanje, ki se bo v prihodnosti osredotočalo izključno na različne električne in hibridne programe naslednjih blagovnih znamk:
  • Vrnitev znamke Peugeot v tekmovanje 24 ur Le Mans in FIA svetovno prvenstvo v vzdržljivosti v kategoriji hiper avtomobilov za hibridne prototipe. Zasnova baterij je rezultat sodelovanja med Peugeot Sport in TotalEnergies prek hčerinske družbe SAFT, prav tako tudi razvoj specifičnih tekočin.
  • Neprekinjena podpora ekipi DS-TECHEETAH, zmagovalnemu moštvu v svetovnem prvenstvu električnih enosedežnih dirkalnikov ABB FIA Formula E, pri razvoju linije tekočin Quartz EV.
  • Novo partnerstvo z Opel Motosport za organizacijo Opel Corsa Rally Cup, prvega svetovnega reli pokala za vozila na električni pogon.
 • Mobilnost in polnjenje električnih vozil sta nova vidika tega partnerstva. Free2Move, blagovna znamka mobilnosti podjetja Stellantis, bo za svoje dejavnosti izposoje vozil v Parizu uporabljala mrežo električnih polnilnic, ki jih upravlja TotalEnergies. V obravnavi so tudi drugi predlogi, povezani s preprostejšo električno mobilnostjo.

"Ponosni smo na obnovljeno zaupanje našega dolgoletnega partnerja in z veseljem razširimo to sodelovanje na električno mobilnost in oskrbo vozil Opel in Vauxhall z našimi mazivi," je povedal Alexis Vovk, predsednik marketinga in storitev v TotalEnergies ter dodal: "Ta prenova, ki zdaj bolj kot kdaj koli prej postavlja kupce v središče naših strategij, ponazarja vrednote, ki jih gojita obe skupini: skupinski duh, uspešnost in strast do inovacij. Razširjeno partnerstvo je tudi izraz naše skupne želje, da bo električna mobilnost dostopna vsem, skladno z našo zavezanostjo odzivanju na podnebne izzive."
"Ponosni smo, da imamo priložnost okrepiti sodelovanje s TotalEnergies,” je dejal Thierry Koskas, direktor prodaje in marketinga v podjetju Stellantis in nadaljeval: "Napredne tehnologije pri oblikovanju maziv in skupno delo pri razvoju visoko zmogljivih baterij bodo predstavljali velik tehnološki napredek v našem poslovanju in prihodnji ponudbi mobilnosti tako za končne uporabnike kot v segmentu motoršporta."

TotalEnergies obnavlja partnerstvo s skupino Stellantis

O podjetju TotalEnergies

TotalEnergies je energetsko podjetje s širokim spektrom delovanja, ki po svetu proizvaja in trži različne vrste energije: nafto, biogoriva, zemeljski in ekološki plin, energijo iz obnovljivih virov in elektriko. Vseh 105.000 zaposlenih v našem podjetju je posvečenih energiji, ki je vedno bolj dostopna, čistejša, zanesljivejša in dostopnejša čim večjemu številu ljudi. TotalEnergies, ki deluje v več kot 130 državah, postavlja trajnostni razvoj v vseh svojih dimenzijah v središče svojih projektov in dejavnosti s ciljem, da prispeva k blaginji ljudi.

O podjetju TotalEnergies & Lubricants

TotalEnergies je vodilno podjetje v svetu na področju proizvodnje ter trženja olj in maziv. TotalEnergies ima 42 tovarn po vsem svetu, več kot 5.800 zaposlenih in svoje izdelke distribuira v 150 državah. Dejavnosti podjetja na področju olj in maziv vključujejo inovativne, učinkovite in okolju prijazne izdelke in storitve, na katerih v raziskovalnih in razvojnih centrih dela več kot 130 strokovnjakov. TotalEnergies je izbrani partner številnih blagovnih znamk v avtomobilskem, industrijskem in pomorskem segmentu.

O podjetju Stellantis

Skupina Stellantis je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev avtomobilov in ponudnik storitev mobilnosti, ki ga vodi jasna vizija: zagotoviti svobodo gibanja s prepoznavnimi, cenovno ugodnimi in zanesljivimi rešitvami za mobilnost. Poleg bogate dediščine in široke geografske prisotnosti skupine se njene največje prednosti kažejo v trajnostnem delovanju, bogatih izkušnjah in širokem spektru talentov zaposlenih po svetu. Stellantis nudi bogat portfelj vozil, ustvarjen po zaslugi vizionarjev, ki so ustvarili avtomobilske znamke, ki so enako privlačne za zaposlene in stranke, ter vanje vnesli strast in tekmovalni duh. Stellantis si prizadeva postati najboljše, čeprav ne največje podjetje, ki ustvarja dodano vrednost za vse deležnike, pa tudi za skupnosti, v katerih deluje.