Skip to content

10/08/2023 News

FIA podelila najvišje priznanje za varnost v cestnem prometu družbi TotalEnergies

Vision Zero

Na konferenci Vision Zero o varnosti v cestnem prometu, ki je 26. junija potekala v Stockholmu, je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA – Fédération Internationale de l’Automobile) družbi TotalEnergies podelila tri zvezdice za rezultate, dosežene v okviru novega projekta FIA Road Safety Index (Indeks varnosti v cestnem prometu FIA), s čimer je postala prvo podjetje iz zasebnega sektorja, ki je prejelo najvišje priznanje.

Indeks varnosti v cestnem prometu FIA je orodje, namenjeno podjetjem in organizacijam po vsem svetu, s pomočjo katerega lahko te merijo svoj vpliv na varnost v cestnem prometu, ustvarjajo poročila o aktivnostih na tem področju in sčasoma dosegajo vse boljše rezultate, s čimer prispevajo k ustvarjanju varnejše in bolj trajnostne mobilnosti za vse.

Glede na Agendo Združenih narodov za leto 2030 je varnost v cestnem prometu ključna za doseganje ciljev trajnostnega razvoja in kot takšna vse pomembnejša za različne poslovne subjekte. »Če želimo doseči cilj trajnostnega razvoja in do leta 2030 prepoloviti število prometnih nesreč, moramo nujno skupaj delati na izgradnji kulture varnosti. Podjetja in organizacije imajo pri tem zelo pomembno vlogo. Indeks varnosti v cestnem prometu FIA jim zagotavlja celovito rešitev za oceno, poročanje in izvajanje ustreznih ukrepov za izboljšanje varnosti v cestnem prometu. Veseli me, da je družba TotalEnergies dosegla najboljši možni rezultat, in prepričan sem, da bo njihov dosežek spodbudil druga podjetja in organizacije, da prav tako uvedejo indeks varnosti,« je povedal generalni sekretar FIA za avtomobilsko mobilnost in turizem, Jakob Bangsgaard.

To priznanje odraža zavezanost družbe TotalEnergies varnosti v cestnem prometu in ukrepanju za zmanjšanje skupnega števila prometnih nesreč, zlasti tistih s smrtnimi izidi.

»Ponosni smo, da je bila naša večletna predanost varnosti v cestnem prometu prepoznana prek indeksa varnosti v cestnem prometu FIA. Pravzaprav je za nas varnost že leta vsakodnevna bitka, ki je nikoli ne jemljemo za samoumevno in jo vodimo z veliko previdnosti in preudarnosti. Upamo, da bo ta program FIA spodbudil druga podjetja iz zasebnega sektorja k sodelovanju, da bomo lahko skupaj utrli pot varnejši mobilnosti,« je povedal Michel Charton, višji podpredsednik za HSE družbe TotalEnergies.

Družba TotalEnergies bo še naprej vztrajala pri svoji zavezanosti varnosti v cestnem prometu in odločenosti, da pozitivno vpliva na skupnost. V skladu s tem vabimo vse, da sodelujejo pri spodbujanju odgovorne vožnje in povečanju varnosti v cestnem prometu tako za vse naše zaposlene kot za skupnosti, v katerih delujemo.