Skip to content

TotalEnergies in Citroën: moč v partnerstvu

TotalEnergies in Citroën

 

5. oktobra leta 2013 sta TotalEnergies in Citröen med dirko Rally de France praznovala 45. obletnico partnerstva.

Tisti konec tedna se je ob tej priložnosti zbralo okoli 60 ljudi iz TotalEnergies in Citröena. Takrat je Sebastien Loeb zadnjič tekmoval na svetovnem reli prvenstvu.

Povezava med Citröenom in TotalEnergies sega v pozna 60. leta 20. stoletja, ko je TotalEnergies začel razvijati maziva za DS, s katerimi so odpravili težave pri vžigu in izpustu trdih delcev.

Danes je partnerstvo med obema družbama industrijsko in svetovno, vključuje tehnologijo, trgovino, izobraževanje in motošporte.

Motošporti

Moč partnerstva med TotalEnergies in CITRÖENOM je še posebej vidna na področju motošportov: od relija leta 1969 do osupljivega svetovnega reli prvenstva leta 2012 – ko sta Sébastien Loeb in Daniel Elena osvojila svoj deveti naslov prvaka, Citröen pa je osvojil osmo zmago v svetovnem prvenstvu avtomobilskih proizvajalcev.

V tej neverjetni sagi sta obe znamki nanizali prepričljive uspehe. Dirke so TotalEnergies omogočile, da je svoja maziva preizkušal v ekstremnih pogojih in za vozila CITRÖEN zagotovil optimalno delovanje.

Prodaja in inženirstvo

Že vse od prvih dni sodelovanja je TotalEnergies prispeval k uspehu CITRÖENA s svojo logistično, prodajno in tehnično podporo. Poleg tega, da TotalEnergies proizvaja visoko zmogljiva maziva, pripravlja tudi izobraževanja o proizvodih in skrbi za posebna promocijska in komunikacijska orodja za prodajno mrežo Citröen.

Industrija

TotalEnergies že vse od začetka njunega partnerstva leta 1968 podpira industrijski razvoj CITRÖENA na petih celinah z velikim razponom avtomobilskih maziv, vključno z motornimi olji, mastmi in tekočinami za vzmetenje (LDS). Že vse od leta 2012 je olje TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-30 referenčno olje za originalno opremo, vgrajeno v večino vozil CITRÖEN.

Raziskave in razvoj

V več kot 45 letih njunega partnerstva sta CITROËN in TotalEnergies v vrh prednostnih nalog postavila raziskave. Že vse odkar so leta 1968 pomagali pri optimizaciji delovanja DS-a, so TotalEnergies inženirji svoje raziskave usmerjali v raziskave razvoja visoko zmogljivih maziv za dizelske in bencinske motorje. Zadnji dosežki TotalEnergies na področju visoko tehnoloških olj so pripomogli k zmanjševanju izpustov avtomobilov znamke CITRÖEN.