Skip to content

Olja Mazda

TotalEnergies in Mazda sta partnerja že 13 let

TotalEnergies in Mazda sta februarja 2016 podpisala dogovor o obnovitvi partnerstva na področju avtomobilskih maziv za obdobje petih let. To partnerstvo obsega ekskluzivno dobavo celotnega asortimenta olj Mazda Original Oil, ki jih razvija in proizvaja podjetje Total Lubrifiants, več kot 2300 servisom, avtomehaničnim delavnicam in pooblaščenim zastopnikom v več kot 45 državah, večinoma v Evropi.

Od začetka tega partnerstva so vozila z motorji, zaščitenimi z mazivi Mazda razvitimi pri TotalEnergies, prevozila več kot 140 milijard kilometrov. V okviru tega partnerstva so raziskovalne ekipe TotalEnergies razvile vrsto maziv, ki popolnoma ustrezajo tehničnim zahtevam Mazde za izboljšanje energetske učinkovitosti njihovih vozil. Motorna olja in olja za menjalnike, ki jih prodaja mreža podjetja Mazda, so plod najnovejših tehnologij tako pri zaščiti motorjev kot pri zmanjševanju izpustov.

Zahvaljujoč testom, ki so jih v TotalEnergies raziskovalnem centru izvedli z Mazdinimi motorji, je več maziv v tem rangu doseglo izjemno zahtevne specifikacije Skyaactiv. Mazda je razvila tehnologijo motorjev Skyactiv, da bi voznikom omogočila izjemno ekološko učinkovitost, ne da bi ob tem okrnila delovanje motorjev in užitek pri vožnji.

»Obnovitev tega partnerstva potrjuje našo zavezanost spremljati Mazdo pri njenih tehnoloških in komercialnih uspehih. Tehnološke inovacije, vključene v naša maziva, so odločilni dejavnik pri nenehnem razvoju novih motorjev in novih tehnologij motorjev. Učinek maziv in kakovost storitev – tudi glede izobraževanja – ki jih naše ekipe nudijo delavnicam, servisom in zastopnikom, neposredno služita kupcem v Mazdini mreži,« je izjavil Philippe Charleux, generalni direktor podjetja Total Lubrifiants.

 

Jeff Guyton, predsednik in generalni direktor Mazde Evropa, je poudaril:

»Naše partnerstvo s TotalEnergies je strateškega pomena za Mazdo in naše kupce. Z razvojem motorjev nove generacije je učinkovitost maziv ključnega pomena za učinkovitost in vzdržljivost motorjev. Koristi uporabe olj Mazda Original so opazili naši zastopniki in kupci.«

O Mazdi

Podjetje Mazda Motor Cooperation je mednarodno avtomobilsko podjetje s sedežem v Hirošimi na Japonskem. Proizvajalec avtomobilov, ki je najbolj znan po svojem ikoničnem roadsterju Mazda MX-5, ima po vsem svetu več kot 44.000 zaposlenih. V štirih razvojno-raziskovalnih središčih na Japonskem, v Severni Ameriki, Evropi in na Kitajskem inženirji in oblikovalci razvijajo modele prihodnje generacije, vključno s tehnologijo Mazda SKYACTIV in obliko KODO – Soul of motion – duh gibanja. Poslovanje Mazde po svetu vodijo na sedežu podjetja v Hirošimi, s prodajo pa se ukvarja 384 družb v več kot 120 državah.